KG träning 23/11

Hej hej bloggen! har inte skrivit på ett tag. Men tänkte att jag måste skriva om denna fantastiska dag och träning för KG med Winnie!!!
Jag och mamma är i bålsta ca 8:30 och jag fixar Winnie och mockar. Sen var det bara att åka mot träningen med Winnie och Bönan i släpet tillammans. När vi kommer fram lastar vi ut och Milla går in och börjar träna. Jag börjar också rida, fast jag red fram i paddocken så att Winne kommer igång, annars skulle vi behövt göra det hela lektionen för KG. Hon var väldigt seg och jag kunde inte riktigt säga åt henne som jag ville eftersom jag hade ett ländtäcke. När jag kommer in är dem inte riktigt klara med Milla, men det var bara bra eftersom Winne kunde då kolla sig om. Vi övade hela lektionen på att jag skulle få henne lösgjord, KG förklarade jättebra hur jag skulle böja halsen och på det sättet få henne mjuk, vi övade på att hon skulle lyssna på mina skänklar. Öka, minska volt, halt, så höll vi på och tillslut släppte hon till ordentligt!!!
Min lilla älskling var super duktig för hådra men superbra KG!!!
lilla Winnie för några veckor sen:)

Ted Träning

Godmorgon fredag!

Vaknade runt 8 tiden idag, kan knappt komma ihåg när jag gick upp så sent sist.. Haha nu känner jag mig pigg iallafall ;)
 
Igår så red jag & Ebba ut, hon red Winnie och jag Bernity efter uteritten tog vi några språng i paddocken.
Innan Ebba kom red jag serier med Quantas och hoppade några enkla räcken med henne, hon var superpigg! Klippte henne i onsdags så nu är hon lite extra på tårna. Ska klippa Bernity & Winnie nästa vecka.
 
Idag är det dax för hopptärning för Ted för första gången sen min födelsedag den 7 juni..
Nu är det träning i Vallentuna. Förrut tränade jag alltid för Ted på Runsten och sen var det i Mariefred och förra året höll han till på Södertälje och nu är det Vallentuna.
Det ska bli riktigt roligt faktiskt, även fast jag inte hoppar så högt längre men vad gör de. Kul att hoppa ändå :)
 

Det blir Bernity som får följa med och hoppträna, tror hon blir glad!
 
 
Molly busen <3 Morgonmys!
 

Ingen Tandläkare idag inte

Idag skulle jag egntligen till tandläkare för att göra en rensning inför en rotfyllning men jag vaknade upp med världens igen täppta näsa och då blir det såå jobbigt att vara hos tandläkaren så jag bokade om den till 2 december kl 8! Hoppas att jag är helt frisk då! Känner att jag är påväg att bli sjuk.. men än så länge är jag hyffsat frisk till att gymma! ;)
 
Idag kommer Ebba & ska rida hos mig! Tror det blir en uteritt tillsammans, vi får se har inte riktigt bestämmt mig ännu!
 
Igår var jag på bio med Hanna & Kim och såg Hunger games 2, bra tycker jag! Satt på helspänning genom hela filmen..
 
 
Här är en mysig bild från när jag Hanna & Hanna var på härlig Brunch på Djurgårdbrunn i söndags!
 

Ingen Tandläkare idag inte

Idag skulle jag egntligen till tandläkare för att göra en rensning inför en rotfyllning men jag vaknade upp med världens igen täppta näsa och då blir det såå jobbigt att vara hos tandläkaren så jag bokade om den till 2 december kl 8! Hoppas att jag är helt frisk då! Känner att jag är påväg att bli sjuk.. men än så länge är jag hyffsat frisk till att gymma! ;)
 
Idag kommer Ebba & ska rida hos mig! Tror det blir en uteritt tillsammans, vi får se har inte riktigt bestämmt mig ännu!
 
Igår var jag på bio med Hanna & Kim och såg Hunger games 2, bra tycker jag! Satt på helspänning genom hela filmen..
 
 
Här är en mysig bild från när jag Hanna & Hanna var på härlig Brunch på Djurgårdbrunn i söndags!
 

Lite Otur Sådär..

 
 Godmorgon!
 
Vet tyvärr inte riktigt vart jag ska börja.. Förra helgen var bara en stot kaos!
Började med att Berity sparkade Quantas vid käken så att ena henns tand sprak och det kom en massa blod! Läskigt men som tur var så slutade det bra! Sen fick hon stackarn en spark på vänsterbak som svullnade upp rejält! Så hon fick vila ett par dagar..
 
Sen i fredags när jag hämtade in Genique runt lunch tid så skulle jag tvätta av hennes leriga ben så ser jag bara att det rinner blod. Äckligt, så kollar jag vart hon kan ha ett sår och på höger fram nära armbågsleden är det ett stort jack! Man ser senor, ja allt ända rakt in i sjävla benen..
Veterinären kom och var där i 4 timmar, hon sydde så att det blev fint! Boxvila i 12 dagar med små promenader varje dag, om hon är lugn får hon stå i sjukhage någon timma per dag.
Stackars Genique, hon som precis har börjat gå så bra!
Men det blir nog bra!
 
Hittills har det läkt väldigt fint!
På lördagen fick hon kolik pga metacam, det är inge bra för hennes mage så vi har inte kunnat ge de till henne nu under veckan & i måndags var hennes knä så svullet! Helt galet!
Men nu börjar svullnaden ge sig och hon går bättre, så det blir bättre & bättre för varje dag som går!
 
Det som va läskigt var att ge henne en spruta med penicillin i 5 dagar så det var sista dagen igår... Tur de!
 
Sen tappade Bernity en sko också! Men vi ringde hovslagaren och han kom ut direkt!
 
 
 
Stackarn! <3
 
 

Tandläkare!

Nu ska jag snart iväg för att gymma och efter det ska jag göra en läskig rotfyllning! uhh vill inte..
 
Önska mig lycka till!
 
 
 
 

Jeanna Träning!

Godmorgon torsdag!
 
Igår var det en riktigt fin riddag.
Började med att rida Quantas, tränade på att rida över ca 10 travbommar på böjtspår och sedan fatta galopp hoppa ett litet hinder på 80 cm och sedan sakta av till trav, trava över ca 6 st upphöjda bommar och fatta galopp efter det och hoppa ett hinder på 80 cm på långsidan. Samma övning gjorde jag även med Bernity, fast la in lite omhoppningssvängar med henne också. Det gick bra med båda hästarna, dom blev väldigt trötta, höll på ganska länge!
 
I tisdags var jag på Segersta och tränade för Jeanna med Genique, och det gick jättebra! :) Är nöjd, tränade vidare på att få en bra galopp och en heldel förvänd galopp.
 
 
Genique på Botkyrka tävlingen iår!

11/11 Ridning.

Jag åker ut till Bålsta efter skolan, när jag kommer ut är det redan mörkt. Trist med mörker vid ca halv fem.
Quantas har Milla redan fixat när jag kommer så att inte det skulle bli alldeles för mörkt och sent innan vi skulle hinna rida. Milla hade även byggt fram lite studs övningar som hon hade gjort tidigare under dagen med dem andra. Quantas var pigg och lite spänd i början men sen slappnade hon av mer och mer. Hon skötte även dem olika studsen väldigt bra. Men gud vad hon tog i när hon hoppade studsen som låg på 30-40 cm. Milla hade ställt upp en studs med två hinder på ena långsidan, på andra långsidan var det en studs med tre hinder som inte var helt lätt att sitta kvar i när Quantas hoppade. Jag har nog aldrig varit så nära på att åka av i en studs som när Quantas hoppade studsen i början, men sen när jag hade hittat hennes galopp lite mer vart det lättare att sitta kvar. Milla hade även byggt upp en studs längst kortsidan med två hinder, det var två små oxrar som absolut inte var höga, men hoppa som tusan gjorde hon i alla fall. Det var även två sockerbitar som var uppställda på andra kortsidan, den gjorde hon även super bra trots att hon fick bajsa samtidigt som hon skulle hoppa.
När vi sen hade hoppat "klart" ställde Milla upp ett enkelt hinder längst långsidan, jag kom på det några gånger och hittade in en VÄLDIGT bra rytm på det och Milla kunde höja mer och mer. Det slutade med att jag och Quantas satte nytt hopp rekord för hennes del. hela 105 cm. lilla Quantas var super duktig, hon har ju verkligen kapasitet för mer.

Ridning i Bålsta 10/11

Ja nu var det dags igen att rida i Bålsta. jag och pappa åker ut mot eftermiddagen ca 12.30. är då hos Milla ca 13.30. då var det bara att göra iordning Bernity inför en hopp lektion. Milla hade ställt ut lite olika linjer och trav övningar som jag och Ebba skulle rida. Efter en kortare men effektiv framridning så började vi med trav övningen, den övningen var bra för att träna lydnad. Man skulle trava över bommar, fatta galopp och sen komma över ett litet hinder. det gick galant. sen var det dags att börja hoppa, Bernity var lugn och fin, dock efter ett litet tag blev hon lite pigg, men det blev aldrig så att jag inte hade koll på henne. Milla höjde en del men det blev aldrig för högt kändes det som. Vi skulle sen hoppa åt andra hållet. Då höjde Milla till ca 115 cm. jag red i början på lite för långt åt vänster, då smet hon förbi nästa hinder. Jag kommer igen några gånger och samma sak händer trots att jag höll ut, sen red jag bara på dem två sista hinderna och då hoppade hon bra. Milla sänkte då första höga hindret och då blev allt bra. På andra långsidan var det också en linje, först ett hinder ganska nära kortsidan, en lite bredare oxer i mitten och som avslut ett litet sockerbits hinder. den linjen gick galant och hon hoppade super. I slutet så blev det en bana av hela alltet. verkligen en super rolig träning.
Skulle vilja säga att Ebba som bara har hoppat tre gånger innan och nu hoppade 90 cm på Quantas!!! imopnerande!!!!!!!!!!
Jag och Bernity över den lite bredare oxern.
 
 
Ebba och Quantas över samma oxer som jag och Bernity:) Tycker Ebba är super duktig.
 
Sen red jag också Winnie, då red Ebba på Genique. jag hoppade lite trots att Winnie tappat en sko, hon hade absolut inte ont av det. hon var lite sparkig och bestämd i början men sen när hon kom något annat att göra så blev det bra. Vi hade mer markarbete eftersom Genique var med. Det gick super när hon kommit igång. när vi började hoppa så fick jag ett stopp på oxern för att jag hade dålig galopp. Men annars så hoppar hon super som vanligt. Hon tycker det är så kul att hoppa nu:) 
 
 
 

Morgon Yoga

Godmorgon!
 

Igår var ju inte direkt världens bästa väder när jag & Hanna kom ut till Bålsta! Det öste ner regn i mängder!
Vi blev verklige dygnsura när vi red haha ibland är man lite galen!
Hanna red Quantas & jag red Genique :) Vi skrittade mest på dom!
Det gick väldigt bra för att vara mörkt och regningt!
Sedan red Hanna Winnie och jag Bernity, vi red barbacka i paddocken.
 Gick bra, Bernity var jättefin! :) Lyssnade bra!
 
Kom hem runt halv nio tidenoch chillade galet!
 
Och nu sitter jag & laddar inför mitt yoga pass! Hann ju tyvärr aldrig gymma igår...
 
Idag är det farsdag! Älskade pappa <3
 
 
Just nu är det hög mysfaktor här hemma med morgon mys! Snart på med träningskläderna!

Träning Sats

Nu har jag varit och handlat lite frukost till mig & Kim och så har vi varit ute på långpromenad med Molly!
 
Det blir äggmackor till frukost/lunch!
 
Har världens träningsvärk i hela kroppen! Har gymmat varje dag de här veckan förutom igår.. Kört dubbelpass! Måste träna hårt för att orka rida ordentligt! Det blir gymmet ikväll när jag är klar i stallet och imorgon bitti är det yoga pass som får avsluta veckans träning!
 
Får se vad vi hittar på med hästarna idag.
 
Imorgon kommer Ebba & Vilma och ska rida lektion, då ska dom hoppa tänkte jag!
 
 
 
 
 

Mål för 2014

Tänkte på en liten tråkig sak... Att alla dressyrtävlingar är slut för iår! Den  sista var den 3 november och där var jag som 40 reserv liksom.. Kul! Så nu är det bara att ladda och trimma inför nästa år!
 
Mina mål för nästa år är:
 
Genique: Att hon ska kunna gå stadigt på tävling utan att flippa ut och bli så nervös som hon blir. Utan att hon håller sig lugn och fin inne på sjävla tävlingsbanan som på träning! Om hon nu lyckas gå lika bra på träning som på tävling blir det LA med henne.
 
Bernity: Att hon ska gå stadigt LA och sen se hur långt hon kan gå inom dressyren.. När hon är på bra humör går det riktigt bra annars blir det en hel del rodeo!
 Iår blev det nästan bara starter i LB eftersom jag måste hitta rutin i dressyren eftersom det är som en helt ny värld för mig! Har ju bara tävlat i hoppning innan.. Nu har jag verkligen sadlat om och tävlar bara i dressyr kul tycker jag!
Tävlade några LA:3 och det gick ju inte direkt bra.. Haha men det var i början.
Har nästan fått placering i alla LB klasser som vi har startat tsm! Så det har gått riktigt bra :) Är nöjd!
 
Quantas: Hon ska ut och debutera! Får se hur det går, blir bara lätta klasser för hennes del i början!
Har kämpat hur mycket som helst med denna häst. Hon fick vila 1 år eftersom hon inte var mogen att rida på, hennes ben höll inte och hon var väldigt konstig. Trodde ett tag att vi skulle behöva ta bort henne. Men efter vi flyttade till gården i Bålsta så började jag rida henne ordentligt och det fungerade utmärkt! Och nu i dagensläge är hon väldigt fin! Det kunde man aldrig tro...Så nu är det bara att kämpa på vidare!
 
Winnie: Hon ska ut och tävla i både hoppning och dressyr, min lilla gammeltant som är 18 år nu, har haft henne sedan hon var 7 år! Helt underbar ponny :) Som går bra när hon är på det humöret!
 
Sedan finns det en plan på att köpa en riktigt ordentlig dressyrhäst till mig! Så håll utkik, snart kanske det kommer en superfin dressyrhäst!
 
 
 
 


Födelsedagsmiddag hemma hos Julia

Godmorgon lördag!
 
Igår var det en jättetrevlig kväll hemma hos Julia :)
Hon hade lagat hur god mat som helst! Supergott! Sen vid 1 tiden kom Kim och hämtade mig och jag somnade som en stock! Var supertrött!
 
Vaknade imorse runt 8 tiden och har fixat lite här hemma, Kim ligger fortfarande och sover.. Ska väcka han snart för att äta lite frukost! Idag är det Kims tur att hänga med grabbarna så jag och Hanna åker ut till Bålsta vid lunch tid och rider och fixar! :)
 
Har fortfarande inte fått tag på någon hovslagare som kan sätta på en tappsko.. Det är ingen som har tid! Jättetrist, stackars Winnie.
 
Nu ska jag ner till ICA för att handla frukost! Hörs
 
 
Jag och Hanna igår :)
 
 
Julias hemlagade goda pasta!
 
 
Efterrätten som var kladdkak! Mumma :)
 
 

Fredag 8 November

Hej!
 
Länge sen jag skrev sist..
 
Har haft fullt upp som vanligt!
 
Det ända jag hinner att göra, är att gå upp jättetidigt varje morgon och rida alla hästarna och fixa klart allt i stallet sen så gymmar jag och efter det är jag så trött så jag somnar..
 
Så har mitt liv varit dom senaste veckorna. Någon dag har jag hunnit iväg & shoppat lite!
Har köpt lite nya reflexer nu inför vinters mörker! Och även nya täcken till hästarna.
 
Idag är det en hyffsat lugn dag.
 
* Nu är jag hemma, städar och fixar!
* Rida alla hästarna förutom Winnie som har lyckats tappa en sko!
* Fixa någon hovslagare till henne som bara kan slå på tappskon...
* Någon som vet någon bra hovslagare norr om stan?
* Fixa klart allt i stallet
* Hämta Hanna vid tågstationen och handla inför ikväll
* Fixa oss inför Julias födelsedagsfest
* Party ikväll! Fira Julia :)
 
Hoppas ni får en trevlig fredag!
 
Juste igår fixade jag ögonfransarna igen och det blev sååå snyggt!
 
 
Molly!<3
 

Löshoppning och dagsridläger

Länge sen man skrev nu, lätt att glömma bort när man inte brukar blogga! 
Sitter iallafall i mitt rum nu och har inget speciellt för mig så då har jag ju faktiskt tid att skriva lite ordentligt :) 
Mitt sista höstlov har varit underbart mysigt, har tillbringat det med vänner, familj och självklart hästar. Har varit hos Milla två gånger den här veckan första gången var i Tisdags då vi först var tvungna att ta en liten tripp till tandakuten men efter det bar det iväg mot Bålsta och det var löshoppning som gällde, gick sådär då det var väldigt mörkt och hästarna var hungriga och ville bara in, slutade med att vi bara hann med Bernity och Quantas. 
Sedan stannade jag kvar på middag och sen åkte jag hem, sen var jag och min mamma faktiskt hos Milla i fredags och hade ett litet dagsridläger som innehöll mycket händelser, först så mockans vi lite och fixade ordning i stallet sedan efter det var det sadelprovning som gällde i jakten på att hitta en bra sadel till Quantas och Bernity. Sedan efter det började lektionen jag red Bernity och mamma Quantas, vi hade markarbete och det gick bra är fortfarande för mesig och måste vara lite mer konsekvent mot hästen, mer bestämd med andra ord, och måste kolla mer uppåt. Men när både jag och Bernity hade blivit lite uppvärmda och jag lite mer bestämd så gick det ändå väldigt bra och kände att jag hade kontroll och att hon lyssnade, i slutet dock blev både hon och jag väldigt trötta och då vill hon gärna bara dra iväg från det jobbiga men vi kämpade på och det gick ändå bra och jag är nöjd, väldigt roligt och lärorikt ridpass! Sedan åt vi lunch och sen blev det så att jag och Milla var tvungen att springa över till grannen och rädda deras ponny som höll på att bli ihjälsparkad, lång historia det dära men allt löste sig och ponnyn klarade sig och mår relativt bra i nuläget iallafall som tur var, sedan åkte vi iallafall fall hem och var väldigt trötta efter dagens händelser, 
 Bilder som togs efter löshoppningen!
 
 

Sammanfattning av några roliga dagar!

Ja man kan säga att det har varit några roliga dagar hos Milla och dem andra på gården i Bålsta. Jag och Klara kom upp Söndag kväll efter en lyckad ponnycup på ridskolan. när vi kommer upp, har packat in och sagt hejdå till mammorna så var det dags att gå ut och gå med hästarna i paddocken. Jag gick med Quantas. Eftersom det var mörkt så gick vi bara över bommar, just för att dem skulle få röra på sig. sen var det bara att gå upp, äta och sen sova.
Måndag: Klockan stod på 6:50 och det var bara att gå upp och fodra hästar och sen äta frukost. Sen red vi ut i skogen men även på fältet. Jag rider på Winnie, Milla på Genique och Klara på Quantas. Winnie var snäll och jag fick tillbaka henne fint när vi travade av. Efter lunchen och stall fix blev det ett hoppass. Jag rider Winnie och Klara på Quantas då också. Det gick väldigt bra som vanligt och Winnie tyckte som vanligt att det var kul. Vi hoppade en bana som vi hittat i Millas grymma hinder bok. När allt var klart i stallet tog vi kväll och gick upp.
Tisdag: Klara har åkt hem och jag har sovit ensam i kontoret för första gången. När vi gjort alla morgon sysslor och även ätit frukost osv, var det dags för uteritt igen. Jag sitter på lilla Winnie och Milla på Bernity. Vi red till hjort hagarna och sen testade vi en ny väg som vi sen insåg inte ledde någon stans, bara ut på en väg nära motorvägen. Då var det bara att rida tillbaka igen, på väg hem så blev det lite backträning där vi tränade på att hästarna skulle länga på steget. Efter lunchen, ett kortare besök hos tandläkaren och hämtat Hanna i stan så var det löshoppning på schemat. Vi började med Bernity. Men hon ville ju då inte hoppa! Hon som alltid brukar hoppa. Då byggde vi en liten hinder mur så hon verkligen vart tvungen att hoppa. När hon hoppat fram och sen tillbaka blev det nästa häst, Quantas. Hon fick då också hoppa vår lilla mur, vilket inte var så smart. Hon visste ju inte att hon skulle hoppa. När hon hoppat åt ena hållet och vi skulle få tillbaka henne till andra sidan så hoppade hon ett hinder som stod lite längre ifrån dem andra hindrena, lite snett. Då kom hon rakt in i staketet, snäll som hon är så hoppar hon ju, över staketet! Inte nog med det utan hon fastnar också med benet i staketet men kommer lätt loss. Sen bestämde vi oss för att ingen mer fick hoppa. När vi tagit hand om hästarna tog vi kväll och körde Hanna till tåget.
Onsdag: sista dagen på denna roliga vecka. Jag och Milla börjar med att rida ut en lite kortare sväng på ca 60 min. jag rider Quantas och Milla Bernity. Vi tog det för att det var dem som hoppade igår och då skulle dem bara få komma ut så vi förhindrar skador. Sen vart det stallsysslor, för att efter det gå med Milla och kolla på när hon tränade för Jeanna Högberg på Segersta. Det blev så att Jeanna red Genique och red igenom henne. Genique blev riktigt fin och sen när Milla satt upp och red såg det väldigt bra ut. När vi sen kom hem var det dags att göra i ordning Winnie inför ett markarbets / hopp pass i paddocken som mamma kollar på. Det gick jättebra. Hon stannade nån gång men det var mitt fel för jag slutade rida. Vi gjorde fjärilen plus några andra hinder, som sen blev en liten bana.
Här kommer bilder från Segersta

Sammanfattning v